Effektivisera din arbetsdag

Organiserade människor har en tendens att hinna med och effektiviserar sin dag.

Genom att analysera vilken typ av människa du är kan du effektivisera din dag, är du morgonpigg eller en nattuggla? Lägg in i din kalender sådant som är viktigast att få gjort under dagen under din produktiva tid, du kommer på så sätt bli mer effektivt när du lägger tyngden på det viktigaste under din mest produktiva tid på dagen.  Under tiden du har din effektiva period kan du använda dig av till exempel telefonsvarare och autosvar på e-mailen. Glöm inte att meddela att du återkommer senare. En kalender hittar du enkelt här och en traditionell telefonsvarare här.

Fokusera därefter på din huvuduppgift under din produktiva tid. Ibland händer det att det finns saker som du undviker eller helt enkelt inte vill göra. Avsätt en tid i din kalender eller tidsplan för just de där surdegarna som känts jobbig att ta itu med. Lägg in tid för att fira att du genomfört och slutfört det tråkiga, belöna dig själv i kalendern.

Gör en sak åt gången så kommer du bli gladare, mer fokuserad och snabbare. Planera aldrig din arbetsdag samma dag som du ska göra det som du har tänkt dig att planera, gör det istället minst en dag i förväg. Var realistisk och planera bara in det du hinner göra på en arbetsdag, Kvittera din dag att du gjort det du hade planerat och inte tvärtom.

Tidsange dina samtal för att effektivisera samtalen och att de inte ska kännas så betungande. Har du någon deadline som måste passas så lägger du in små milstolpar under tiden för att stämma av att du ligger i linje med planeringen. Har du gjort saker som du inte skrivit upp i din kalender under dagen bör du skriva in dem i efterhand så kan du glädjas över hur effektiv du varit.

Var noga med ditt val av en kalender, tänk efter noga vad som är viktigt för dig. Material och utseende varierar i stort och det finns en kalender som passar för varje individ. En snygg kalender kan nästan bäras som ett snygg smycke under armen.